Arman Méliès "De Ziua Francofoniei"

Imagini

Informații

Data: 20 Martie 2020, 20:00 Vineri

Descriere

În 20 martie, sărbătorim Francofonia prin muzică! 

La Timișoara, vă propunem un rendez-vous cu Arman Méliès un nume confirmat al muzicii franceze contemporane, începând cu ora 20, la D’arc café ! Opening: Amalia Gaita! Intrarea este liberă!

O seară prezentată de AKWEL România!

În cinci albume, ARMAN MÉLIÈS și-a construit un patronim solid în lumea creației franceze. De Ziua Internațională a Francofoniei la Timișoara, ne dezvăluie în avanpremieră câteva piese din cel de-al șaselea său album, „Laurel Canyon”, parte dintr-un proiect mai vast despre spațiu și utopie.
Artist complex, compozitor pentru sine și pentru alte nume mari precum Alain Bashung, Thiéfaine, Julien Doré…, mare călător, Arman Méliès are capacitatea de a trece aproape imperceptibil de la muzica pop spre teritoriul muzicii electronice. În acest nou proiect, acesta aduce un omagiu muzicii americane, de care discurile sale sunt impregnate dintotdeauna.
Haideți să-i descoperiți în avanpremieră la Timișoara călătoria plină de farmec în țara lui Kerouac, Basquiat sau Jim Morrisson, înainte de turneu pe care-l va începe în Franța anul viitor !

În prima parte a serii, vă propunem o fuziune de jazz-soul-funk-rock alternativ cu AMALIA GAIȚĂ. "Melting Sun", primul său album, lansat în decembrie 2017, este un material energic, colorat, care aduce emoție și intimitate. Alături de trupa ei, Vlad Cotruș - chitară, Mihai Moldoveanu - chitară bas, Adrian Schiopu - tobe, Amalia urmărește jocul și improvizația, atingând surprinzătoare câmpuri emoționale, prin stilul eclectic și structurile contemporane, cu accente vintage.
"Dincolo de faptul că absolut toate piesele cântate sunt creații proprii, band-ul este cât se poate de sudat, iar melanjul de stiluri prin care navighează abil acest proiect are un plus de șarm grație timbrului vocal al Amaliei.” (Zoltan Varga)

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?