Concertele roz. Seria Beethoven - Online

Imagini

Informații

Data: 3 Iunie 2020, 19:00 Miercuri

Descriere

3 iunie
Violonistul Gabriel Croitoru și pianistul Horia Mihail deschid seria Concertelor roz, în direct de la Sala Radio.
Într-o perioadă plină de incertitudini, cu toate concertele cu public anulate, Radio România Muzical și Orchestrele Radio România deschid cea mai mare scenă din România: în direct de la Sala Radio, concerte fără public, însă cu publicul larg al celor care pot asculta de acasă, pe frecvențele Radio România Muzical și Radio România Cultural.
Este un prim pas spre revenirea la normalitatea ante-pandemie; o pată de culoare roz într-o lume gri, simbol pentru speranță și vitalitate.
Începând din 3 iunie până în 9 iulie, pe parcursul a 6 săptămâni, Radio România Muzical și Orchestrele Radio România propun câte două concerte săptămânal, în direct de la Sala Radio pe frecvențele Radio România Muzical și Radio România Cultural.
Ziua de miercuri este dedicată muzicii lui Ludwig van Beethoven.
Miercuri, 3 iunie, ora 19.00, Gabriel Croitoru și Horia Mihail propun Sonatele nr. 1 op. 12 nr. 1 în Re major și nr. 5 op. 24 în Fa major “a Primăverii” de Ludwig van Beethoven.
Concertul este comentat de Irina Cristina Vasilescu și va putea fi urmărit în format audio-video, de sâmbătă, 6 iunie, ora 19.00 pe conturile fb și youtube Radio România Muzical și Orchestrele si Corurile Radio.

10 iunie
Razvan Stoica Violinist și pianista Andreea Stoica sunt protagoniștii celui de al doilea concert cameral din seria Beethoven propusă de Radio România Muzical și Orchestrele Radio România.
Un duo binecunoscut deja pe scenele românești, frații Răzvan și Andreea Stoica au studiat în Olanda, unde s-au stabilit în urmă cu aproape 20 ani, revenind însă deseori acasă, la București. Răzvan Stoica este unicul câștigător român al Concursului New Talent de la Bratislava derulat sub emblema Uniunii Europene de Radio (2013), competiție unde a fost propus și susținut de Radio România Muzical.
Răzvan Stoica cântă pe o vioară Stradivarius obținută în urma unui concurs la care a avut peste 200 de contracandidați.
În programul concertului cameral din 10 iunie 2020: Ludwig van Beethoven - Sonatele nr. 2 op. 12 nr. 2 în La major și nr. 7 op. 30 nr. 2 în do minor.
Concertul este transmis în direct, miercuri, 10 iunie 2020, de la ora 19.00, la Radio România Muzical și Radio România Cultural. Înregistrarea audio-video va putea fi urmărită începând cu sâmbătă, 13 iunie, ora 19.00, pe conturile fb și youtube Radio România Muzical și Orchestrele si Corurile Radio.
Concertul este prezentat de Irina Cristina Vasilescu, realizator Radio România Muzical.

 

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?