Katara si Mors Silens LIVE

Imagini

Informații

Data: 7 Mai 2022, 19:00 Sâmbătă

Descriere

Katara (Arad) si Mors Silens (HU) LIVE in Manufactura
support: 30 lei
KATARA. Facebook:  https://www.facebook.com/katarabandofficial/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC8gpSzeyf-cVgVMzmjjL34w Bandcamp: https://katara-romania.bandcamp.com/
Blestemul îmbrățișat.
În anul 2015, atunci când a susținut primul concert, trupa arădeană Katara a oferit scenei metal din România un suflu proaspăt și așteptat. Vibrația puternică a death metal-ului clasic era combinată cu feeling-ul melancolic al melodiei într-un stil devenit definitoriu pentru băieții care au arătat de la început că știu ce vor.
În limba greacă, cuvântul ”Katara” înseamnă blestem. Chitaristul Althar (Arthur Kiss) și basistul Robi (Robert Both), ambii arădeni, au gândit conceptul despre curajul de a îmbrățișa orice blestem și de a-l învinge, astfel. Cei doi aveau experiență în fenomenul underground, după ani buni petrecuți pe scenă cu trupa Sheol. Ideea Katara s-a născut în 2014, formația devenind completă în scurt timp, odată cu cooptarea chitaristului Silviu Tira, a toboșarului Leontin Atănăsoaei și a vocalistului Krihakk (Cristian Cheșa). Trupa și-a găsit chimia de la primele repetiții, apoi au început să apară compozițiile proprii.
Prima bornă e consemnată în noiembrie 2015, atunci când clubul arădean Flex a găzduit un concert dedicat ajutorării victimelor de la Colectiv. După doi ani, Katara (cu un toboșar nou – Alexandru ”Lupu” Sârbu) câștigă finala națională a unei competiții importante, OSTRING, iar de aici a urcat în finala internațională. Apogeul concursului s-a desfășurat în cadrul unui festival de anvergură, Rock N Iași, unde arădenii au luat locul 2!
Perspectiva s-a deschis. Katara a urcat pe scena festivalului Midalidare Rock in the Wine Valley (Bulgaria), alături de nume ca Dee Snider, Gotthard, Doro sau Udo Dirkschneider. A urmat Metal Gates Festival, de la București, unde arădenii au avut companie de calibru – Primordial, Swallow the Sun sau Saturnus. În urmă cu doi ani, la rând a venit alt festival de marcă, Bucovina Rock Castle, unde au mai cântat Primordial, De Staat, Bucovina, Lună Amară, Implant Pentru Refuz, Dirty Shirt, DorDeDuh, Robin and the Backstabbers, Jinjer etc. Încă o apariție semnificativă s-a produs la Rivulus Dominarum Metal Fest din Baia Mare, Katara a concertat în orașul de lângă Dealul Florilor împreună cu Gothic, Sick's Generation, Ethernus, Treasondom și Serpent Stream.
În timp, după schimbări inerente (locul lui ”Lupu”, la tobe, a fost ocupat o perioadă de Cosmin Bîșcă), formula s-a cristalizat în cea de astăzi: sătmăreanul Arnold Biro (ex Unkonwn Scar și Smog) – voce, vioară; Althar – chitară; Robi – chitară bass; Beni Ursulescu (din Lipova) – tobe. În această componență a fost înregistrat și lansat (în ianuarie 2019) primul album Katara, intitulat ”The End”. Sound-ul consacrat a fost completat de vioară, iar versurile au confirmat linia impusă de la început,
aceea de îmbrățișare a blestemului. Albumul a fost primit excelent de către public și a transformat numele Katara într-unul din cele mai respectate ale scenei, în prezent.
Trupa a trecut granițele, concertând în Ungaria, Cehia, Slovacia, Serbia și Bulgaria. Și în România programul a fost plin, cu ”cântări” la București, Baia Mare, Buzău, Cluj Napoca, Deva, Iași, Oradea, Satu Mare, Suceava, Timișoara, Zalău și, desigur, Arad. În vara lui 2019, componența a primit consistență și mai puternică prin cooptarea chitaristului Alin Demian (originar din Lipova, la fel ca și toboșarul Beni).
În 2020, Katara s-a calificat în finala concursului Wacken Metal Battle România, care a fost amânată, din cauza pandemiei, până în luna septembrie a anului 2021. Aici, trupa a dat dovadă de o prestație impecabilă, având ca rezultat câștigarea acestei finale, un pas uriaș, care le va oferi numeroase oportunități și le va deschide noi orizonturi în viitor. Așadar, Katara va reprezenta România, în anul 2022, în Germania, la finala internațională a concursului Wacken Metal Battle.
În momentul de față, Katara se află în faza înregistrării celui de-al doilea album, ”My November”. Povestea ”legiunii blestemate” e gata de un nou capitol!
Arnold - Vocals / violin
Althar – Guitar
Alin - Guitar
Roby - Bass Guitar
Beni - Drums

 

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?