RIFF – Pe drum

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 16 Iunie 2019, 19:30 Duminică

Descriere

Grupul RIFF vine la Timișoara cu un spectacol organizat duminică 16 iunie 2019, ora 19.00 în sala Teatrului German de Stat. Evenimentul face parte din seria de concerte susținute pentru promovare album muzical RIFF – Pe drum ..., cel de al 11-lea al grupului.

Un show de 2 ore din care nu vor lipsi piesele: În loc de bun rămas, Lumea să o străbat, Regele şoselei, Cercul vieţii, Plouă la Woodstock, Mr. Jimi, Îngerul a căzut, Profetul, Nerostitele cuvinte, Primii paşi, Ana-Maria.

Grupul a fost înfiinţat în 1970 la Sibiu de FLORIN GRIGORAŞ şi în primii ani de activitate a purtat numele SONIC. Sub acest nume au fost efectuate primele înregistrări radio şi primele apariţii la TVR în cadrul emisiunilor CLUB T. Componenţa iniţială: Florin Grigoraş - ghitară bas, voce, Gabriel Tudor - ghitară, Radu Voicu - baterie şi Ninei Popşa - solist vocal. Din anul 1980 membrii grupului decid schimbarea numelui în titulatura actuală, RIFF şi începe o perioadă de lungi şi intense turnee în ţară, ajungându-se astăzi la peste 3 500 de concerte.

În toţi aceşti ani formaţia a participat la numeroase festivaluri şi gale, obţinând multe premii sau susţinând recitaluri: Gala Pop, Rock & Folk – Craiova, Constelaţii Rock - Rm. Vâlcea, Trofeul TOP '86 - Bucuresti, Festivalul Rock - Buzău, Galele de Rock de la Costineşti, Rock '92 Bucureşti, S.O.S. Castelul Hunedoara, Rock um Knuedler Luxemburg, Sommerfest Nurnberg, Rock Fest Deventer, MaNo Rock Festival Marburg 2014 şi multe altele.

De asemenea, în anii ’80, formaţia a efectuat numeroase înregistrări audio în Studiourile Centrale de Radio Bucuresti, piese apreciate de public: Ochii tăi, Când sunt cu tine, Ploaia, Aurora, Cercul vieţii, Generaţia nouă, Povestea lor, În loc de bun rămas s. a .
1989 a fost anul apariţiei discului vinil Electrecord RIFF - PRIMII PAŞI.

Au urmat apoi casetele audio intitulate: RIFF – 1990 – editată de Electrecord
JOC PERFID – 1992
DOI STRĂINI – 1994
ACUL DE SIGURANŢĂ – 1997
1998 RIFF

şi pe suport C.D.:
RIFF 2001
SĂ NU-MI FURI VISUL – 2003
PANTOFII LUSTRUIŢI 1. –Best Off – 2007
AMBUSCADA – 2008
PE DRUM ... - 2016

Grupul RIFF rămâne consecvent silului hard-rock, cu nuanţe de blues şi de asemenea rămâne un “grup de concert”. Plăcerea de a cânta pe scenă este aceiaşi, formaţia participă anual la numeroase festivaluri şi concerte organizate în ţară. Melodiile şi textele scrise de Florin Grigoraş reflectă maturitatea artistică şi profesionalismul unui grup ce a depăşit curentele modelor trecătoare şi se bucură de succes la publicul din mai multe categorii de vârstă.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?