Webinar "Discriminare și drepturile omului în România. Noțiuni fundamentale"

Imagini

Informații

Data: 9 Decembrie 2020, 18:00 Miercuri

Descriere

Ești student/ă și dorești să afli mai multe despre drepturile omului, cu exemple concrete din România? Te așteptăm atunci la webinarul interactiv „Discriminare și drepturile omului în România. Noțiuni fundamentale”, care își propune să familiarizeze participanții cu noțiuni și principii de nediscriminare, precum și să ofere o viziune de ansamblu asupra principalelor categorii din societatea românească vulnerabile la discriminare sau marginalizare.
Câteva din temele abordate în cadrul webinarului:
Ce este discriminarea?
Forme de discriminare: directă, indirectă, multiplă.
Cauzele și efectele discriminării
Categorii vulnerabile la discriminare
Noțiuni introductive de legislație antidiscriminare & instituții naționale cu atribuții în domeniu
Exemple & spețe de discriminare din mass media, politică etc.
Webinarul se adresează studenților de la orice specializare și nivel de studiu și are loc miercuri, 9 decembrie 2020, între 18:00 și 20:00, online, prin platforma Zoom.
Locurile sunt limitate! Pentru înscrieri, este obligatorie completarea următorului formular, ulterior veți primi pe email detaliile de conectare la webinar: https://bit.ly/3nkk8vR
Dată limită pentru înscrieri: luni, 7 decembrie.
Eveniment facilitat de ALEXANDRA COLUMBAN. Alexandra este practiciană de drepturile omului, cu 6 ani de experiență în advocacy, management de proiect, politici publice și cercetare, în special privind nediscriminarea, egalitatea de gen, drepturile LGBT+ și drepturile victimelor infracțiunilor. În prezent, Alexandra este reprezentanta legală a Centrului de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), fiind responsabilă de implementarea direcțiilor strategice și de managementul asociației. În proiectul „INTERSECT – Altfel despre discriminare”, este expertă din partea ACTEDO.
***
Evenimentul face parte dintr-o serie de 5 ateliere dedicate studenților, organizate în cadrul proiectului „INTERSECT – Altfel despre discriminare”, coordonat de Centrul de Resurse Juridice (CRJ), în parteneriat cu Centrul de Acțiune pentru Egalitate și Drepturile Omului (ACTEDO), Asociația MozaiQ LGBT și Uniunea Civică a Tinerilor Romi din România (UCTRR). Proiect co-finanțat de Programul Drepturi, egalitate și cetățenie al Uniunii Europene (2014-2020). Conținutul prezentului material reflectă exclusiv poziția oficială a autorilor și este responsabilitatea acestora, în întregime.
Comisia Europeană nu își asumă niciun fel de responsabilitate pentru modul în care pot fi folosite informațiile conținute în material.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?