Comemorare Ion și Doina Aldea-Teodorovici

Imagini

Informații

Data: 30 Octombrie 2019, 17:00 Miercuri
Telefon Informații: 0720 647 622

Descriere

Ca în fiecare an, ne adunăm pe treptele Catedralei Mitropolitane din Timișoara, să-i comemorăm pe marii artiști români Ion și Doina Aldea-Teodorovici, care au plecat dintre noi în urmă cu 27 ani, în 1992, în urma unui accident brutal.

Vom aduce astfel un mic omagiu celor doi soți, care prin munca și viața lor aveau să schimbe societatea românească pentru totdeauna.

Plecarea la cele sfiinte a soților Aldea-Teodorovici, figuri marcante ale vieții românești și ale eforturilor de Reunificare națională, în noaptea de 29-30 octombrie 1992, a fost percepută drept o adevărată tragedie națională, de către stânga și dreapta Prutului deopotrivă.

Cum viața lor artistică a unit spiritual cele două maluri ale românismului, la fel a făcut-o și moartea lor.

Ion Aldea-Teodorovici s-a născut în 7 aprilie 1954, chiar de Buna Vestire, într-o Basarabie aflată sub ocupație sovietică.

Deși tatăl său a fost preot, cutumele vremii l-au forțat să se retragă din viața bisericească.

El avea să-și găsească sufletul-pereche, în persoana Doinei Marin, cu care s-a și căsătorit în 1981 și alături de care a militat pentru fireasca Unire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului, sau mai bine-zis pentru revenirea Basarabiei la Patria-mumă, România.

Muzica lor rămâne, și astăzi, o dovadă incontestabilă a atașamentului față de cauza națională a românilor lăsați pe dinafara frontierelor și o piatră de temelie a viitoarei și sigurei Reîntregiri naționale.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?