Festivalul International al Filmelor de Foarte Scurt Metraj

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 7 - 16 Iunie 2019

Descriere

Festivalul Internațional de Foarte Scurt Metraj Très Court dă startul înscrierilor de filme în Competiția românească!

Este o ocazie excelentă pentru cineaştii amatori sau profesionişti, studenţii la film şi arte vizuale sau pentru cei care pur şi simplu au o idee genială, pe care doresc să o arate întregii țări, să își demonstreze talentul. Filmele înscrise în competiție trebuie să fie realizate în România înultimii doi ani, iar durata acestora să nu depăşească 4 minute. Toate genurile sunt acceptate: ficţiune, documentar, animaţie, filme realizate cu telefonul mobil. Participarea este gratuită.

Festivalul Internațional de Foarte Scurt Metraj Très Court va prezenta anul acesta peste 100 de filme de maxim 4 minute în 20 de orașe din România, în perioada 7–16 iunie 2019. Coordonat de Institutul Francez din România și susținut de Orange, Festivalul a fost inclus în cadrul Sezonului Franța-România. Pe lângă selecțiile consacrate: competiția internațională, competiția românească, o selecție pentru copii și o selecție feminină și feministă, anul acesta festivalul va prezenta și o selecție de filme foarte scurte franțuzești.

Cei care doresc să participe la competiţia românească sunt invitați să îşi trimită creațiile cinematografice direct prin e-mail la adresa trescourt@institutfrancais.ro, însoţite de câte un formular de înscriere completat, disponibil pe site-ul http://trescourt.com/ro/inscriere
Data limită este 14 aprilie 2019.
În luna aprilie, un juriu format din specialişti ai audiovizualului, membri ai reţelei culturale francofone şi parteneri va selecţiona în jur de 20 de filme româneşti care vor alcătui selecţia Around the Très Court Romania 2019. Aceasta va fi proiectată în perioada 7–16 iunie 2019, alături de selecţia internaţională, în aproximativ 20 de oraşe participante la festival și va fi supusă votului spectatorilor din toată țara. Larga difuzare a festivalului Très Court în România este cel mai bun motiv pentru a participa în competiţie: filmele foarte scurte ajung la peste 7000 de spectatori din oraşe mici şi mari din România.
Filmele româneşti selecţionate se vor întrece pentru:
Marele Premiu – decis de Juriul festivalului
Premiul publicului – decis de voturile spectatorilor de la fiecare proiecţie a Festivalului din România
Premiul OIF (Organizaţia Internaţională a Francofoniei) – decis de un juriu special

Marele Premiu și Premiul publicului constau în câte un trofeu și câte un smartphone 4G oferit de Orange.
Premiul OIFeste decernat de Organizaţia Internaţională a Francofoniei celui mai bun film românesc care utilizează limba franceză şi/sau care abordează una dintre temele:
drepturile omului, pace şi democraţie
diversitate lingvistică şi culturală
dezvoltare solidară şi durabilă
educaţie şi formare
Regulamentul competiției, fişa de înscriere în festival, precum şi alte informații suplimentare sunt disponibile pe site-ul Très Court: www.trescourt.com/ro, secţiunea Înscriere. De asemenea, noutăți despre festival se regăsesc și pe pagina Facebook: https://www.facebook.com/foartescurt/

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?