Online: Festivalul Național de Teatru. Spectacole Teatrul German

Imagini

Informații

Data: 10 - 14 Noiembrie 2021

Descriere

Festivalul Național de Teatru, organizat sub egida UNITER, se va desfășura în perioada 6 -14 noiembrie 2021, doar online, pe www.fnt.ro. Programul evenimentelor conține spectacole din țară și străinătate, instalații vizuale, conferințe, prezentări de carte, secțiuni speciale, iar toate manifestările vor putea fi urmărite gratuit.

În lista de spectacole selectate pentru acest an, Teatrul German se regăsește cu trei producții din stagiunea trecută, spectacole care vor putea fi vizionate atât online în cadrul festivalului, cât și pe scena teatrului în decursul lunii noiembrie.

Katzelmacher. Dacă n-ar fi vorba despre iubire, regia: Eugen Jebeleanu

Katzelmacher este o alternanță de scenele verbale si non-verbale, la intersecția dintre două mijloace, cel teatral si cel cinematografic, aspect care potențează spațiul scenic și redă perspective diferite ale personajelor, stărilor lor interioare si relațiilor dintre acestea. Regizorul și-a dorit să creeze un teatru al empatiei, care să vorbească despre intoleranță, vulnerabilitate, exploatare și creșterea naționalismului ca pericol civic dar și ca doctrină politică ce promovează discriminarea, excluderea și inegalitatea dintre oameni.

Après Ski – Liniște aici sus!, concept: Niko Becker

Un one-man-show cu tânărul nostru actor Niko Becker, care vă va spune o poveste de iarnă diferită, o relatare la înălțime despre alegerile și compromisurile pe care le facem și care ne forțează să trăim o viață care nu ne aparține. Après Ski – Liniște aici sus! este bobârnacul peste frunte care ne amintește cu câtă ușurință ne putem rătăci în mediocritatea plictisitoare pe care ne-o impune societatea de astăzi, și cât de ușor ne lăsăm distrași de la adevăratul scop al vieții – acela de a trăi!

V.I.P – Very Isolated Person, Olga Török și Paula Lynn Breuer

O experiență altfel, un spectacol care se agață și insistă să construiască un dialog cu publicul, după luni de zile în care orice comunicare cu teatrul, din pricina pandemiei, a fost întreruptă. Nina din Pescărușul și Olga din V.I.P. - două actrițe-personaj care, fără a fi contemporane una cu cealaltă, își pun aceleași întrebări, atunci și acum, despre experiențele dureroase ale prezentului și despre incertitudinea viitorului.

Festivalul Național de Teatru:

Astfel, cele trei spectacole vor putea fi vizionate în regim online, în cadrul FNT, după cum urmează:

– Après Ski – Liniște aici sus! – miercuri, 10 noiembrie 2021, ora 17.00, pe pe www.fnt.ro;

– V.I.P – Very Isolated Person – vineri, 12 noiembrie 2021, ora 19.30, pe platforma ZOOM. Link de acces: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_lX9cflFcTAyNUU4Q_hL9xQ

– Katzelmacher. Dacă n-ar fi vorba despre iubire – sâmbătă, 13 noiembrie 2021, ora 19.30 pe www.fnt.ro .

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?