Podul de Poveste

Imagini

Informații

Data: 17 August - 30 Octombrie 2021

Descriere

Suntem o mică, dar inimoasă echipă, pe care am numit-o Croșetăm Povești și Poduri. Printre noi se regăsesc artiști și oameni cu inițiativă din sectorul cultural și împreună cu comunitatea ne propunem înfrumusețarea podului pietonal din Parcul Uzinei de apă din Timișoara prin pictură și croșetat. Ne dorim atât un spațiu mai frumos, cât și implicarea comunității în activități creative.
Croșetatul este o îndeletnicire care are tendința de a se pierde datorită dezvoltării noilor tehnologii și industriei textile. Considerăm că este păcat să lăsăm această tehnică în voia uitării și aducem provocarea către comunitate de a ni se alătura pentru a înfrumuseța podul, îmbrăcându-i barele reci și metalice în hăinuțe multicolore croșetate.
Parcul Uzinei este un spațiu public comun, deservind o zonă rezidențială vastă, folosit deseori ca reper pentru această parte a orașului, loc de întâlnire pentru pescari, părinți, copii și bunici, dar și sportivi.
Pentru început vom picta podul (treptele, traversele orizontale și barele metalice de susținere a balustradei), apoi vom îmbrăca balustrada și restul barelor metalice în materiale textile, prin tehnica croșetatului, oferindu-le astfel o textură moale, prietenoasă și caldă.
De asemenea, vom împleti materiale textile uzate colectate cu ajutorul comunității și vom colora astfel tulpina a doi copaci aflați de o parte și de alta a podului. Dorim astfel să creem o conexiune între cele două maluri ale Begăi, precum și între locuitorii care participă la aceste activități.
Vă propunem workshop-uri de pictură, croșetat, fotografie, ukulele, întâlniri de autocunoaștere și dezvoltare personală, discuții pe teme de upcycling, întâlniri dedicate mișcării prin dans, meditație Qigong, precum și un eveniment de finalizare a proiectului, cu muzică, discuții și un atelier creativ de pictură pe tricouri uzate.
Haideți la socializare, la relaxare în natură și vă garantăm bucuria finală de a lăsa ca moștenire un spațiu mai colorat și mai prietenos.
Proiectul „Podul de Poveste” este finanţat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timişoara (program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România - FFCR, susținut de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara).
Echipa:
Livia Mateiaș (inițiatorul și managerul proiectului, artist vizual, co-fondatoarea studioului artouching și a platformei Digital:Canvas, creator la Tricouri de Poveste și Manager al proiectului Pixel_ART)
Anca Mircu (co-fondator Marele Ecran, co-organizator Ceau Cinema, copywriter și specialist în comunicare, pasionată de handmade și reciclare)
Diana Szenasi (psiholog la Coaching și Dezvoltare Personală, creator la Șorțuri Chic de Bucătărie și co-fondator Lovely Decor)
Iunia Pașca (creatoarea Integration Game și autoarea cărții Prin Lume, spre mine)
Ramona Venturini (Instructor Qigong, autoarea cărții Pelerini la Santiago de Compostela)
Lia Burg (solistă, cântă la chitară și ukulele, instrumente pe care le și predă copiilor începând din 2019)
Anca Brici (are experiență în management și coaching, are un spirit creativ, spiritual și optimist)
Claudia Tănăsescu (fotograf, trainer și ghid de turism local, ține ateliere creative pentru adulți și copii în care implică fotografia, scrisul și terapia prin artă)
Anca Crețu (tânără arhitectă, cu un interes deosebit pentru sustenabilitate, este co-fondator al studioului Pixelateria și arhitect asociat la MaMd)
*
În perioada desfășurării evenimentelor se vor înregistra secvențe foto și video, situaţie care va conduce incidental şi la prelucrarea unor date cu caracter personal reprezentând imagini foto/video, ale participanților la aceste evenimente.
Prin participarea la atelierele din cadrul proiectului Podul de Poveste, sunteți de acord cu utilizarea materialelor foto - video ce urmează a fi folosite de către organizatori, pe platforme media şi social media sau pe site-ul proiectului Podul de Poveste, cât şi de partenerii acestuia şi în cadrul altor evenimente/proiecte viitoare.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?