Ziua Mondială a Solului

Imagini

Informații

Data: 5 Decembrie 2020, 11:00 Sâmbătă

Descriere

Ziua Mondială a Solului
Pe 5 Decembrie a fost proclamată “Ziua Mondială a Solului”, zi, care are drept scop protejarea planetei și a resurselor acesteia, mai exact protejarea Solului. Solul este definit și ca fiind „epiderma vie a Pământului”, o sursă complexă și prețioasă de care depinde supraviețuirea umanității. În data de 5 decembrie 2020, la ora 11:00, vă invităm într-o călătorie virtuală și împreună să pătrundem în lumea necunoscută și captivantă a solului și a microbiomei (microbiontei) sale pentru a înțelege cât de important este solul pentru bunăstarea umanității. Cei care vor fi ghizi în aceasta călătorie virtuală și care vă vor introduce în lumea mirifică a solului, sunt cercetători și profesori de renume din centre de cercetare și universități din domeniul agrar din Italia care, datorită experienței și cercetărilor realizate de-a lungul timpului, vor ilustra într-un mod simplu și eficient conceptele de biodiversitate a solului, modul de abordare și monitorizare al acestuia, rolul microbiomului și agro-mediu și bineinteles care este strânsa legătura dintre sol, microbiomul solului și microbiomul uman. Eveniment este organizat prin intermediul organizatiei FAO și este sponsorizat de Legambiente, Societatea Italiană a Științei Solului (SISS), Societatea Italiană de Pedologie (SIPe) și Edagricole.
Acest eveniment este posibil și cu sprijinul speakerilor din următoarele centre de cercetare și universități: - Federico II Napoli UNINA, - UNIPI Florența, - UNITUS Tuscia, - UNIPD Padova, - UNIPI Pisa, - Facultate al Agriculturii din Timișoara - Consiliul pentru Cercetare în Agricultură și Analiza Economiei Agricole (CREA)
- Centrul pentru Cercetări în Agricultură și Mediu (CREA-AA).
Nu ratați acest eveniment și fiți prezenți pentru a cunoaște cât mai în profunzime, secretele solului si a coabitanților săi.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?