Colonii din afara lumii

Imagini

Informații

Data: 8 Octombrie 2021, 18:00 Vineri

Descriere

FOR ENGLISH SCROLL DOWN ↓
Colonii din afara lumii
-expoziție de grup-
Deschidere: 8 oct 2021, 18:00 - 21:00
Închidere: 14 nov 2021
Locatie: Indecis Artist Run
Artistele și artiștii invitați sunt:
Aron Madon, Lorena Cocioni, Vlad Gheorghe Cadar, Florin Fâra, Adrian Ganea, Lera Kelemen, Thea Lazăr, Edith Lázár, Vasile Leac, reVoltaire, Silvia Moldovan, Monotremu, Makunouchi Bento, Flaviu Rogojan, Tăietzel Ticălos, Ștefan Tiron.
*
Văzând reclama la coloniile din afara lumii din clasicul film s.f. Blade Runner am fost tentați să căutăm și noi bilete, poate doar pentru dus, fără întors.
Dar spre deosebire de film, ecosistemele nu sunt încă prăbușite total.
Replicanții se găsesc mai degrabă în clipurile Boston Dynamics, și sunt surse de meme și nu de spaime sau de spasme.
Virusurile și războaiele fac ca suprapopularea să nu fie o problemă, încă.
Din aceste motive am decis să încercăm să aducem aceste colonii aici prin expoziția “Colonii din afara lumii” unde am invitat o serie de artiste și artiști pentru a împărtăși cu noi viziunea lor despre lumi din afara lumii.
Fie că este vorba despre colonii de pe alte planete unde mediile naturale diferite forțează găsirea unor mijloace alternative de a trai, poate mai echilibrate și mai sustenabile, fie că e vorba de colonii din lumea plantelor, animalelor sau ciupercilor, sau chiar lumi subterane și colonii din viitorul Pământului, aceste viziuni se regăsesc în expoziția de față sub forma unor lucrări realizate în medii diverse precum video, instalație, sculptură, gravură, performance, text.
Dacă coloniile din afara lumii nu le sunt accesibile nici miliardarilor care se întrec în dezvoltarea de rachete pentru a părăsi Pământul, sperăm ca lucrările din expoziția de față să ne colonizeze imaginația, iar trăirile și ideile rezultate să ajute la crearea unei lumi mai potrivite pentru dezideratele tuturor, exact aici unde suntem acum.
*
Pe durata expoziției se vor desfășura două calupuri de Ateliere creative de educație de artă contemporană dedicată studenților și copiilor, susținute de artista Mimi Ciora.
Datele de desfășurare ale acestora vor fi anunțate ulterior.
*
Spațiul Indecis înființat din 2020 în Timișoara, este unul independent de tip artist run inițiat de artista Mimi Ciora și artistul Sergiu Sas si este un spațiu intersecțional, incluziv și sigur.
*
Conform ultimelor reguli aprobate de Guvernul României, accesul la expoziția “Colonii din afara lumii” se poate face numai pe bază de:
- Certificat de vaccinare EU Green,
- Test negativ PCR eliberat în ultimele 72 de ore,
- Test negativ antigen eliberat în ultimele 24 de ore,
- Certificat medical care atestă trecerea prin boală, emis cu 15-180 de zile înainte de eveniment.
Vă rugăm să respectați toate normele în vigoare, vă încurajăm să purtați mască de protecție și să respectați regulile de distanțare socială.
*
Proiect cultural realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara. Proiectul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timișoara și a Consiliului Local Timișoara. Conținutul proiectului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local Timișoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.
*
Design realizat de Sorina Vazelina
*
Parteneri:
Facultatea de Arte și Design Timișoara
The Secret Garden Bookshop
Aici Acolo Pop Up Gallery
Identity.Education
Prospero
Parteneri media:
PropagArta
Revista Arta

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?