DeSemne - Valeriu Sepi

Imagini

Informații

Data: 20 Decembrie 2020 - 21 Ianuarie 2021

Descriere

Surpriza de Crăciun pe care am pregătit-o publicului timișorean, și nu numai, este aducerea pe simezele Art-Hoc a expoziției de pictură ,,DeSemne'', semnată de artistul Valeriu Sepi!
Vernisajul va avea loc online duminică, 20 decembrie 2020, la ora 18:00, pe pagina noastră de Facebook. Expoziția poate fi vizitată până în 21 ianuarie 2021, iar pentru a păstra toate normele de siguranță impuse în situația actuală, vizitele se vor face prin programare telefonică la 0740607860.
DeSemne este proiectul prin care Sepi propune publicului viziunea sa despre o altfel de schimbare, un alt tip de lume nouă: cea marcată de confuzia politică și socială din contextul acestei pandemii, o încercare grea, o criză cu care lumea modernă nu s-a mai confruntat.
Născut la sfârșitul războiului, artistul este martorul schimbărilor convulsive din care se nasc „noile lumi” atât în România cât și în diaspora: desproprietărirea, dezrădăcinarea spirituală, evadarea, teme des întâlnite în creația sa, iar expoziția DeSemne (între desen și semne) este un joc continuu între atitudine, interpretare și protest, este o viziune care ne poartă prin simboluri grafice, cu trimiteri filosofice (munca lui Sisif), dar și religioase (crucificarea, temă complexă, în diversa-i metaforă, des întâlnită în arta lui Valeriu Sepi). Ea vine într-un moment rotund, important - este anul în care artistul sărbătorește 75 de ani de viață.
Îl sărbătorim după aproape un an în care ne-am regăsit, cu toții, semnele în noi înșine. Ieșirea din sine a artistului, după același an, marcat de tăceri și semne, ni se arată în pânzele pe care le putem vedea la galeria Art Hoc.
Valeriu Sepi este născut la Reșița în 1945 și este un artist cunoscut și îndrăgit atât în sfera artelor vizuale, cât și cea muzicală. Cu o experiență artistică de peste 50 de ani, Valeriu Sepi a fost activ de-a lungul timpului în arii diverse precum design, pictură murală, inginerie, muzică, actorie și coregrafie. Este un artist cu o vastă activitate expozițională, atât în țară, cât și peste hotare. A fost profesor de desen în România, Germania, Singapore, Brazilia, Australia, Indonezia, Malaezia, Thailanda și Nepal, locuri unde lucrările sale se găsesc în muzee, galerii și colecții particulare. Actualmente este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Timișoara, oraș în care trăiește și lucrează.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?