Expoziția "Flora Moscovici - Spre rădăcini"

Imagini

Informații

Data: 10 Iulie - 1 Septembrie 2019
Telefon Informații: 0766 066201, 0766 066199, 0744 774724

Descriere

Vă invităm miercuri, 10 iulie 2019, începând cu ora 19:00 la vernisajul expoziției Flora Moscovici - Spre rădăcini.

Flora Moscovici s-a născut în anul 1985. Bunicii săi, originari din zona Iașiului, au emigrat în Franța, în Paris, unde familia s-a stabilit ulterior. Actualmente, Flora trăiește și lucrează la Paris și Brest unde este profesoară la École Européenne Supérieure D'art de Bretagne. Este absolventă a Școlii Naționale Superioare de Artă de la Paris-Cergy.

Dorința de a-și cunoaște originile a făcut-o să vină în România.
Expoziția prezentă marchează acest moment al reconectării cu propriile sale origini.

Foarte atentă la lumea în care încearcă să-și găsească identitatea, artista abordează pictura, utilizând posibilitățile extrem de variate ale acestui mediu.
Intervențiile in situ la care recurge modifică percepția asupra spațiului, implicând diferite momente ale temporalității – cel al gestului pictural, al memoriei locului sau chiar al istoriei picturii.

Expoziția Florei MOSCOVICI / Paris-Brest, Franța este urmarea rezidenței pe care artista a petrecut-o la Timișoara, începând cu 14 iunie, în cadrul parteneriatului dintre Fundația Interart TRIADE și Centrul de Artă PASSARELLE din Brest / Franța. Manifestarea a fost inclusă în programul Sezonului Franța-România, parte a programului Encounters realizat în parteneriat cu Asociația Timișoara 2021.

Expoziția se bucură de o cofinanțare din partea Administrației Fondului Cultural Național, în proiectul Encounters for Sculpture 2019.

Performance muzical:
Cosmin Rafael Bălean Band
Cosmin Rafael Bălean - duduk, tav-shvi
Carmen Păulescu - vioară
Sorin Coțe – keys

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?