Expozitia "Gheorghe Feneșan - Cromaticon"

Imagini

Informații

Data: 9 Martie - 2 Aprilie 2021

Descriere

”Expoziția lui Gheorghe Feneșan întărește axioma că în artă nu există vârste, granițe peste care nu se poate trece, pariuri care nu se fac, limite ce nu se depășesc. Chiar, dacă vreți să câștigați un rămășag, veniți la Calpe cu prietenii și puneți-i să ghicească sau măcar să aproximeze vârsta pictorului. Sunt convins că extrem de puțini vor intui că e vorba de un artist matur, fiindcă ne e dificil să admitem că vitalitatea, exhuberanța, lipsa de inhibiție coloristică nu sunt ale unui tânăr.
Ne “stingem” o dată cu trecerea vremii? O, nu! – exclamă pictorul clujean care se detonează pe simezele galeriei din capitala Banatului și care ne scoate din comoditatea vizuală și mentală.
Contraste, acorduri, saturații diferite de culoare, linii ample, puternice, disonanțe ritmate, toate fac din Cromaticon un spectacol pictural ieșit din comun. Pe fondul exploziilor de culoare, în care dominant este roșu, se întrevăd diferite forme, chipuri de femeie ce, parcă, mai îmblânzesc șocul.
Gheorghe Feneșan a visat, de copil, să fie pictor. Iar visul nu doar că i s-a împlinit, dar chiar acum se află de-a binelea în el!”
(Robert Șerban)

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?