Expoziție "Colecția Nicolae Sabin Dancu"

Imagini

Informații

Data: 9 Noiembrie - 5 Decembrie 2021
Locul:Timişoara, Casa Artelor

Descriere

Ordinul Arhitecților din România - Filiala Timiș organizează unul dintre cele mai importante evenimente dedicate dezvoltării arhitecturale ale Timișoarei și regiunii: expoziția colecției Sabin Nicolae Dancu, curatoriată de echipa Beta (Bienala Timișoreană de Arhitectură).

În 2014, am primit, printr-o donație din partea doamnei Liana Dancu - sora acestuia, o colecție de obiecte care îi aparțineau arhitectului Sabin Nicolae Dancu - colecție pe care dorim să o prezentăm publicului larg atât în format fizic, cât și digital.

Expoziția va avea vernisajul în data de 5 noiembrie, la ora 18:30, la Casa Artelor- parter din strada Augustin Pacha nr. 8.

Programul expoziției: 6 noiembrie - 5 decembrie
Marți - Duminică: 11:00 - 19:00
Luni: închis

_____________
Născut în 14 iulie 1937, Sabin Nicolae Dancu a fost o personalitate de mare valoare din cultura timișoreană, având o contribuție de excepție la nivelul mediului construit din regiune, atât ca arhitect proiectant, cât și din postura de pedagog al Facultății de Arhitectură din Timișoara. Viața profesională se completează și se echilibrează de-a lungul anilor cu activitatea artistică.

Nicolae Dancu era definit de pasiuni diverse, de o puternică latură artistică și un ochi de fotograf desăvârșit, toate acestea echilibrând rigoarea profesională și didactică.
În cadrul expoziției ”Colecția Sabin Nicolae Dancu” el este descoperit și analizat din trei perspective: arhitect, pedagog, artist.

______________
Datorită contextului epidemiologic în care se desfășoară Colecția “Sabin Nicolae Dancu”, luăm toate măsurile care ne stau în putință pentru a vă oferi cel mai sigur cadru de derulare al evenimentelor

Voluntarii vor verifica respectarea normelor Covid în vigoare, conform informațiilor oficiale.
Astfel, accesul la eveniment este permis prin prezentarea certificatului verde:
- persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală
- până la 30 % din capacitatea maximă a spațiului
- cu purtarea măștii de protecție

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?