Expoziție "Made in RO"

Imagini

Informații

Data: 1 - 13 Iunie 2021
Locul:Timişoara, Iulius Town

Descriere

Made in RO: muzeu pop-up de publicitate si branduri romanesti  continuă călătoria prin țară, cu o nouă oprire expozițională de anvergură la Timișoara, în Iulius Town , între 1-13 iunie. Programul de vizitare este între orele 10:00 - 22:00 si intrare gratuita!
Muzeul Made in RO este cuprins și în programul principal de evenimente din cadrul editiei a XVI-a Noptii Muzeelor, care va avea loc in data de 12 iunie 2021.
Asociatia ESCU vă invită într-o călătorie nostalgică și plină de umor în ultimii 150 de ani prin mii de exponate de creație publicitară și mărci care au făcut istorie în viața cotidiană, inclusiv o colecție impresionantă de branduri din Banat.
Program expozițional face parte dintr-un format nou itinerant, o caravană care cuprinde: Palas Iasi (19-27 mai), Iulius Town Timisoara (1-13 iunie) si Iulius Mall Cluj-Napoca (1-14 octombrie).
Vă așteptăm să explorați în premieră, într-un decor expozițional creativ și jucăuș care reconstruiește la scară mică atmosfera din casele românilor din perioada interbelică și comunistă, dar și din magazinele care au născut atâtea povești amuzante, precum alimentara sau magazinul de electronice și electrocasnice, peste 2500 de exponate care spun povestea unor branduri celebre din viața de zi cu zi a mai multor generații din ultimii 150 de ani.
O colecție-cabinet de curiozități care cuprinde, sub aceeași pălărie, “anunciuri” venite din alte timpuri, alături de o expunere de mărci naționale mai vechi și mai noi din patru perioade de timp distincte: antebelic, interbelic, perioada comunistă și întoarcerea la capitalismul din perioada contemporană.
Muzeul Made in RO va aduce sub același acoperiș o expoziție principală care prezintă obiecte autentice de memorabilia și artefacte ale brandurilor iconice, ambalaje, afișe, materiale grafice, propagandă politică, postere, machete, ziare și reviste cu reclame, produse casnice de larg consum, cosmetice, jucării, textile, electronice și electrocasnice, produse alimentare, clipuri TV, reclame din arhive, mașini autohtone, dar și produse dedicate industriei și brandurilor iconice din Iași.
Mai multe informații interesante despre programul complet al evenimentului se regăsesc pe website-ul oficial al muzeului - https://muzeulpublicitatii.ro/

Made in RO: muzeu de publicitate si branduri romanesti este un proiect:
Initiat si organizat de: Asociația ESCU
Cu gazduirea: Iulius Town Timișoara
Colectii principale si colectionari:
Florian Ciobanu // Reclame Vechi, Cristian Dumitru și Mihail Dumitru // Asociatia Muzeul Jucariilor din Bucuresti, Alexandru Stoian // Asociația Cultural-Educativă pentru Protejarea Patrimoniului Tehnic, Științific și Istoric Suntem România.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?