Expoziție Orașe invizibile/ Tărâmuri imaginare

Imagini

Informații

Data: 8 - 15 Noiembrie 2021
Locul: Comenduirea Garnizoanei - Timișoara

Descriere

Un portal către imaginație, călătorii, fantezii, speranță și povești.

În perioada 15 octombrie - 15 noiembrie 2021, Asociația Culturală Contrasens prezintă - Orașe invizibile / Tărâmuri imaginare, proiect expozițional curatoriat de Diana Marincu împreună cu Georgia Țidorescu și Glad Carpencu-Pop, ce reunește lucrările a peste 20 de artiști invitați și o selecție de video-uri istorice, fiecare dintre ele emblematice în felul lor pentru schimbările vizualității contemporane.

-- Expoziția Orașe invizibile / Tărâmuri imaginare se bazează pe o cercetare vizuală a ficțiunilor geografice și a istoriei locurilor legendare din care este compusă cultura omenirii și producția misterelor care au generat călătorii, explorări, fantezii, imagini și povești.
Structura expoziției este inspirată de dualitatea reprezentată adesea în mitologia cunoașterii și creației, în care alegerea determină întotdeauna formarea unui nou set de valori, fondarea unui sistem existențial sau crearea unei identități prin detașarea de o ordine prestabilită.

Terminalul A reprezintă Orașele invizibile, o destinație dificilă, care implică o confruntare cu trecutul traumatic al teritoriilor necunoscute, distruse, dispărute, uitate sau marginalizate, locuri care poartă cu sine amprenta unei rupturi identitare.

 

Terminalul B conduce călătoria spre Tărâmurile imaginare ale fanteziilor care produc o ieșire din realitate și o revenire la ea, un univers al proiecțiilor descătușate, în care orice e posibil, unde utopia întâlnește distopia și preia instrumentele critice pentru a privi realitatea printr-o lentilă îmbogățită, caleidoscopică și plină de speranță.Artiști: Ana Adam, Silvia Amancei & Bogdan Armanu, Apparatus 22, Marius Bercea, Adrian Câtu, Jasmina Cibic, Yona Friedman, kinema ikon / Alex Halka & George Săbău, Thea Lazăr, Diana Lelonek, Liliana Mercioiu-Popa, Anca Munteanu Rimnic, Ciprian Mureșan, Michael Takeo Magruder, Cristian Rusu, Diana Vidrașcu, Sorin Vreme.

Video-inserturi speciale: Matthew Barney, Camille Henrot, Mike Kelley, Gordon Matta-Clark, Nam June Paik.
Orașe invizibile / Tărâmuri imaginare
Curator: Diana Marincu
Co-curatori: Georgia Țidorescu & Glad Carpencu-Pop
15 octombrie - 15 noiembrie 2021
Comenduirea Garnizoanei Timișoara

Program de vizitare: Marți - Duminică: 14.00 - 19.00
Accesul la expoziție este gratuit.

---
COVID-19: Accesul la vernisaj este permis doar persoanelor vaccinate și numai în condițiile purtării de mască (medicală/nonmedicală) pe toată durata prezenței în interiorul spațiului expozițional și/sau în spațiile exterioare ale evenimentului. Îți mulțumim pentru responsabilitate!
---
Producător: Asociația Culturală Contrasens
Finanțatori: Administrația Fondului Cultural Național, Primăria Municipiului Timișoara, Consiliul Județean Timiș
Cu sprijinul: Electronic Arts Intermix, Kamel Mennour, n.b.k (New Berlin Art Society), UVT - Facultatea de Arte și Design
Partener strategic: Fundația Art Encounters
Parteneri: Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, Institutul Francez, Old Town Hotel
Parteneri media: Agerpres, IQads, Smark, Știri de Timișoara, Modernism, Revista Arta, Radio România Timișoara, TVR Timișoara

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. Proiect cultural cuprins în programul cultural prioritar general al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara şi al Consiliului
Local Timișoara. Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Timiș.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?