Expoziții Frau Architekt/ Outstanding Romanian Women Architects

Imagini

Informații

Data: 9 - 22 Noiembrie 2021
Locul:Timişoara, Piața Libertății

Descriere

100 de ani de creativitate feminină – femei în meseria de arhitect
Arhitecte excepționale din Germania și România

• Două expoziții: Doamna arhitect și Outstanding Women Architects in Romania
• 3. – 22. noiembrie 2021, Piața Libertății, Timișoara
• Prezentate de către Centrul Cultural German Timișoara

Rămâne de văzut dacă viitorul este într-adevăr feminin: între timp, mai mult de jumătate din studenții de la facultățile de arhitectură sunt femei, însă nu toate ajung să profeseze și foarte puține ajung în primele rânduri - acolo arhitectura este încă marcată de bărbați.

Cele două expoziții Frau Architekt / Doamna arhitect și Outstanding Women Architects in Romania au ca scop acordarea de vizibilitate femeilor din arhitectură, să le scoată din anonimat și să le dea chip și voce. Prezentate sunt arhitecte importane din Germania și România: realizările lor extraordinare, povestea lor, realitățile lor de viață și, de asemenea, lupta lor pentru existență. Sunt profesioniste puternice și personalități fascinante. Ele au activat în diferite cauze sociale, protecția mediului, conservarea și restaurarea monumentelor și au susținut egalitatea în educație.

În portrete individuale, imaginile și textele prezentate spun povestea unor femei care au modelat în mod semnificativ arhitectura din ambele țări în ultimul secol și care continuă să o influențeze și în prezent.
Prezentările descriue un arc impresionant peste ultimele decenii: de la primele femei care au studiat arhitectura în jurul anului 1900 și au făcut încercarea de pionierat de a se impune în această profesie masculină, până la construcția epocii post-comuniste până la proiecte contemporane.

Acest lucru arată foarte clar că istoria arhitecturii din ultima sută de ani este și o istorie a femeilor arhitecte. Inițiative precum aceste două expoziții sunt de fapt un semn că rolul femeii în arhitectură a câștigat vizibilitatea pe care o merită.

Frau Architekt / Doamna arhitect
Organizatori:
Centrul Cultural German Timișoara
Ordinul Arhitecților România – Filiala Timiș

O expoziție a Muzeului German de Arhitectură (Deutsches Architekturmuseum)

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?