"Libertate, te iubim! Ori învingem, ori murim!" Expoziție de fotografie Constantin Duma

Imagini

Informații

Data: 18 Februarie 2023, 19:00 Sâmbătă
Locul:Timişoara, Iulius Town
Evenimentele trecute
  • 18 Februarie - 31 Martie 2023

Descriere

"Libertate, te iubim! Ori învingem, ori murim!" Expoziție de fotografie Constantin Duma

Fotografia e felul meu de a smulge vietii clipa trecatoare. Intelegi, tinerete?"
Constantin Duma

Clipa trecătoare de acum mai bine de treizeci de ani a fost una plină de nebunie, curaj și speranțe de mai bine. Și nu au smuls-o mulți mai bine în imagini decât maestrul Constantin Duma. Un exponent de seamă al vieții culturale a Timișoarei, fotograf de mai bine de 50 de ani, ”Tinerețe” - așa cum e cunoscut de către cei care îl iubesc și îl apreciază - a înfruntat gloanțele, bătaia și ferocitatea forțelor de ordine pentru a surprinde în imagini Revoluția Română. Sentimentul de a lua parte la un moment istoric l-a îndemnat pe Constantin Duma să realizeze fotografii care au rămas documente de bază ale evenimentelor din decembrie 1989.
Expuse de zeci de ori în toți acești ani scurși, prima oară aduse în fața publicului imediat după Revoluție, în centru, aceste fotografii sunt o mărturie aproape vie a dorinței timișorenilor de atunci. Toate idealurile și răzvrătirea lor sunt transpuse superb în imagini alb-negru sau color din acele zile fierbinți.
În perioada 18 februarie 2023 - 31 martie 2023 vă invităm pe toți, timișoreni sau nu, tineri sau bătrâni, pentru a păși din nou în atmosfera ACELUI decembrie. Vă așteptăm în piațeta My Town (Iulius Town Timișoara) pentru a privi fotografiile realizate de Constantin Duma, plini de respect pentru ceea ce am fost odată și pentru ceea ce ar trebui să fim din nou.
 "Libertate, te iubim! Ori învingem, ori murim!" Expoziție de fotografie Constantin Duma este titlul expoziției temporare de fotografie pe care Druckeria, în parteneriat cu Iulius Town Timișoara și Vreau Casă Nouă, o aduce în atenția cetății. Evenimentul de vernisaj al expoziției va avea loc pe data de 18 februarie 2023, cu începere de la ora 19.00. Vom avea ocazia să îi oferim aplauzele noastre maestrului Constantin Duma, ca semn de prețuire pentru toată munca pe care a depus-o în ultima jumătate de veac pentru a scoate la lumină Timișoara aceea frumoasă pe care o iubim cu toții.
Ne încălzim apoi alături de DJ K-Lu, Dani Tobe și DOXĂ (MCs United Timișoara) și Cedry2k - unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați artiști rap din România într-un concert cu nerv și mesaj puternic!
"Libertate, te iubim! Ori învingem, ori murim!"
Expoziție de fotografie Constantin Duma - Revoluția Română, decembrie 1989 - martie 1990
Piațeta My Town (Iulius Town Timișoara, Calea Al. I. Cuza intersecție cu str. Demetriade)
18 februarie 2023 - 31 martie 2023
Accesul este gratuit
Organizatori
Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria
Parteneri
Iulius Town Timișoara www.iuliustown.ro
VREAUCASANOUA www.vreaucasanoua.ro

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?