LIGHTS ON SHOWCASE - Museum of the Moon

Imagini

Informații

Data: 12 - 14 Aprilie 2022
Locul:Timişoara, Iulius Town

Descriere

Luna rămâne în Iulius Gardens până joi inclusiv. Pentru că ne dorim ca un număr cât mai mare de curioși să poate descoperi secretele ei, prelungim expoziția până pe 14 aprilie, cu speranța că de data aceasta condițiile meteorologice vor fi de partea noastră.
Americanii nu mai sunt singurii oameni care au explorat Luna. În perioada 1 - 14 aprilie, vom descoperi al cincilea cel mai mare satelit natural din Sistemul Solar, însă fără să îmbrăcăm costumul de astronaut, în parcul Iulius Gardens, unde va fi expusă instalația "Museum of the Moon".
Lucrarea artistului britanic Luke Jerram este prima din seria sa dedicată corpurilor cerești și le oferă vizitatorilor oportunitatea extraordinară de a descoperi Luna în toată splendoarea detaliilor ei minunate, nu doar partea pe care o vedem mereu pe cer. Macheta măsoară 7 metri în diametru și corespunde unei scări de 1:500.000, ceea ce înseamnă că fiecare centimetru corespunde în realitate unei distanțe de 5 kilometri pe Lună.
Luna a fascinat oamenii dintotdeauna și de-a lungul timpului a fost văzută, atât ca zeitate, cât și ca planetă, a fost folosită ca instrument de măsurare a timpului, calendar și busolă, dar a fost și muză și a inspirat artiști, poeți, scriitori și muzicieni din toată lumea.
În prezent, luna este un „șantier” folosit în numele științei, iar NASA vrea să trimită un om pe Lună în 2024 și să construiască o bază lunară după 2030. Însă pentru cei mai mulți oameni, "Museum of the Moon" este cea mai personală și cea mai apropiată întâlnire pe care o vor avea vreodată cu Luna, iar opera de artă este realizată astfel încât să fie cât mai autentică și realistă.
Accesul este gratuit.
În cazul condițiilor meteo nefavorabile de vânt sau ploaie, instalația „Museum of the Moon” va fi demontată temporar, dar de îndată ce vremea permite, ea va fi remontată pentru a ne bucura împreună de expoziție.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?