Mockumentarul "Toni și prietenii săi"

Imagini

Informații

Data: 19 Aprilie 2022, 19:00 Marți
Locul:Timişoara, Faber.community

Descriere

Asociația Marele Ecran vă invită marți, 19 aprilie, ora 19, la Faber, să vizionați în premieră la Timișoara mockumentarul „Toni & prietenii săi”, în prezența regizorului Ion Indolean. A avut premiera mondială în 2020 la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia și e al doilea lungmetraj regizat de Ion Indolean, după "Discordia", pentru care a luat premiul pentru debut la TIFF în 2016. "Toni & prietenii săi" e produs 100 % independent de Numa Film și filmat integral în Cluj-Napoca.

Din distribuţie fac parte actorii Ilinca Hărnuţ (California Dreamin', Inimi Cicatrizate, Discordia), Cătălina Moga (Sieranevada), Alexandru Ion (Mia își ratează răzbunarea), Emil Măndănac, Gabriel Sandu, Elena Ivanca, Patricia Brad. Imaginea este semnată de Horaţiu Curuţiu. Scenariu: Ion Indolean & Adrian Cârlugea.

O echipă de filmare fără multă experiență încearcă să facă un documentar despre Toni Oniga, o "legendă de cartier". Pentru că e de negăsit, Rebeca (regizoarea), Iulia (cameramanul) și Florin (sunetistul) se întâlnesc cu mulți cunoscuți de-ai personajului. Toți le mărturisesc faptul că Toni i-a ajutat într-un fel sau altul, dar el rămâne o enigmă chiar și după ce se întâlnește cu echipa de filmare. Unul din primele mockumentare (docucomedie) din filmografia noastră, surprinde acele emoții pe care cineaștii le trăiesc în fața unui subiect foarte ofertant, pe care nu sunt siguri cum să-l abordeze. E povestea unor oameni chinuiți de nevoia afirmării. Drama lor e drama creatorului în fața incertitudinii.

 

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?