Je suis Giselle - spectacol de dans contemporan

Imagini

Informații

Data: 25 Septembrie 2021, 19:30 Sâmbătă
Locul: Zona Sinaia

Descriere

Je suis Giselle - spectacol de dans contemporan
Când? 25 sept. 2021, ora 19:30
Unde? Piața Sinaia, Timișoara
Spectacolul este organizat în parteneriat cu "Priveste Orasul", un proiect conceput și implementat de echipa BETA din partea Ordinului Arhitecților din România - Filiala Teritorială Timiș.
”Je suis Giselle” propune refacerea într-o manieră diferită a baletului romantic ”Giselle” (actul I) prin distribuirea unui bărbat în rolul principal (alături de alte două interprete) și transpunerea în manieră contemporană a subiectului prin prisma temelor comune care sunt valabile și astăzi în societatea noastră.
Este adus în prim plan procesul interior al maturizării individului prin explorarea unor subiecte specifice, precum: influența copleșitoare a părinților asupra copiilor, diferențele de clasă socială, impactul opiniei publice asupra individului, fragilitatea psihologică și lipsa de experiență/naivitatea.
Prin spectacolul ”Je suis Giselle”- ”Eu sunt Giselle” afirmăm că parcursul personajului principal poate fi al oricui în orice moment al existenței și că important este drumul către echilibru și regăsire prin tot tumultul interior specific firii umane. ”Je suis Giselle” este o metaforă a transformării de sine, a diversității care ne înconjoară și a acceptarii proceselor personale prin care fiecare dintre noi trece de-a lungul existenței.
Adresăm așadar o invitație la reflecție atât pentru publicul tânăr cât și pentru cel matur.


Concept: Lavinia Urcan
Coregrafie: Lavinia Urcan și performerii
Cu: Antonia Itineanț, Alexandru Pîntea, Beatrice Tudor (în cadrul evenimentului din Piața Sinaia va fi prezentat solo-ul performerului Alexandru Pîntea)
Muzica: Ovidiu Zimcea
Scenografie: Noiseloop Studio
Costume: Florin Breje, Victoria Rusu, Evelina Tănasie
Coordonator echipă designeri: Andreea Palade Flondor
Consultant scenografie: Mihai Donici
„Privește Orașul” este, în primul rând, un îndemn de a te interesa de orașul tău!
Prin campaniile Privește Orașul de până acum, s-a dorit încurajarea locuitorilor să se exprime liber în raport cu spațiul public prin fotografii, povești sau ilustrații. Spațiul public, prin lentila campaniilor Privește Orașul, este văzut ca o sumă de amintiri, trăiri și proiecții, percepții personale și colective, ce împreună creează și definesc imaginea acestuia și a comunității sale.
#PriveșteOrașul este un proiect conceput și implementat de echipa BETA din partea Ordinului Arhitecților din România - Filiala Teritorială Timiș.
Accesul la spectacol este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?