Spectacol "Păpușa de sunete: France Gall"

VOI MERGE 0

Alegeti una dintre optiuni:

Imagini

Informații

Data: 14 Septembrie 2019, 19:30 Sâmbătă
Preț: Intrare liberă
Locul:Timişoara, Iulius Town

Descriere

Păpușa de sunete: FRANCE GALL @ SFR| Timișoara 1.0
Spectacol-lectură cu muzică live și proiecții multimedia

Laura Vasiliu – actriță (Teatrul Nottara)
Irina Margareta Nistor – Vocea Filmelor
Maria Petrescu – oboi, flaut drept
Radu Rădescu – scenariu, concept, visuals

În 1965, France Gall câștiga Eurovision Song Contest, pentru Luxemburg, cu prima piesă pop din istoria competiției, „Poupée de cire, poupée de son”, scrisă de Serge Gainsbourg, pentru a cărei melodie compozitorul s-a inspirat din tema părții a patra a Sonatei pentru pian op. 2 nr. 1 de Ludwig van Beethoven. Un exemplu în care muzica clasică influențează creația contemporană, chiar și în contextul muzicii de larg consum, cu deschidere către publicul tânăr. Prin narațiune, muzică și imagine, spectacolul contruiește semnificațiile personale și reflexiile mediatice ale unui destin uman și artistic aparte, apelând la un melaj între subiectivitate și detașare.

Scenariul este construit pe modelul monodramei, în care își fac loc relatări ale unor fapte, întâmplări și senzații trăte, instrospecții, confesiuni și meditații din universul intim al personajului, care oferă componentei muzicale (re)sursele de creativitate. În structura dramatică se strecoară și câteva inserturi după jurmalele TV ale vremii, dar și o serie de hituri atent selecționate dintre cele care au condus la celebritatea numelui France Gall în lumea întreagă. Astfel, protagonista își povestește viața la persoana întâi, punând alături, nu neapărat într-o ordine cronologică, amintiri, impresii, dialoguri și frânturi de realitate sau de auto-ficțiune, toate fiind însoțite de comentarii muzicale live și de suport multimedia.

Spectacolul vorbește despre relația dintre libertate și constrângere în echilibrul atât de fragil pe care notorietatea îl induce în viața privată a unei persoane publice.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?