Spectacolul "Billy Mincinosul"

Imagini

Informații

Data: 24 Martie 2020, 19:00 Marți
Telefon Informații: 0256 499 908
Evenimentele trecute
  • 8 Decembrie 2019, 19:00 Duminică
  • 13 Octombrie 2019, 19:00 Duminică
  • 17 Mai 2019, 19:00 Vineri

Descriere

de Keith Waterhouse și Willis Hall - traducerea Geanina Jinaru-Doboș

Durata: 1h 40
Locația: Sala 2

Distribuția
Ion Rizea, Cătălin Ursu, Ana Maria Cojocaru, Irene Flamann Catalina, Victor Manovici, Alina Chelba, Ana Munteanu, Mălina Manovici

decoruri Zsolt Fehervári
costume Alina Lățan
muzica Bobo Burlăcianu
coregrafia Andrea Gavriliu
video design Lucian Matei
light design Lucian Moga

regia artistică Antonella Cornici

Povestea
Billy Fisher are o problemă. Sau mai multe. Familia îl consideră un loser, pe patronul firmei de pompe funebre unde lucrează îl exasperează „flexibilitatea” profesională a lui Billy, are nu una, ci două logodnice care-și dispută același inel în timp ce el iubește altă fată, prietenul lui cel mai bun nu-l crede orice-ar spune, și-l bântuie o sumedenie de gânduri care nu-i dau pace. De fapt, problema lui Billy Fisher este că are o fantezie foarte bogată.
În lumea lui, asta se cheamă „imaginație”. În lumea celorlalți, a tuturor celorlalți, se cheamă „minciună”: în concluzie, Billy Fisher e un mincinos.
Billy Mincinosul este o comedie nostalgică despre puterea imaginației, despre evadarea din realitate și, mai ales, despre evadarea din inerție.

Autorii
Keith Waterhouse (1929 – 2009), cunoscut prozator, jurnalist și scenarist de televiziune și Willis Hall (1927 – 2005), de asemenea celebru în Regatul Unit în multiplele sale ipostaze de dramaturg, autor de cărți pentru copii, scenarist de radio și televiziune au oferit culturii britanice, în cele 4 decenii de prietenie și colaborare, peste 250 de scenarii de teatru, film, televiziune. Billy Mincinosul este – fie că ne referim la romanul lui Keith Waterhouse, în celebra ecranizare, la piesa de teatru sau la musicalul cu același nume – cel mai răsunător titlu al acestui duo de scriitori, textul care îi reprezintă poate cel mai bine pe cei doi artiști britanici.

Regizorul
Antonella Cornici este deja cunoscută publicului timișorean după ce, stagiunea trecută, a montat pe scena TNTm spectacolul de succes M-am hotărât să devin prost după Martin Page. Antonella Cornici, absolventă a Universității de Arte „George Enescu” din Iași, este actriță Teatrului Național Iași din 1997. Colaborator al Radio Iași, jurnalist cultural, asistent universitar, Antonella Cornici abordează teatrul din toate aspectele sale, practice și teoretice, din perspectiva unei energii pozitive debordante, susținte de o imaginație și un umor pe măsură.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?