Spectacolul "Canicula"

Imagini

Informații

Data: 25 Septembrie 2022, 19:00 Duminică
Evenimentele trecute
  • 29 Mai 2019, 19:00 Miercuri
  • 10 Octombrie 2018, 19:00 Miercuri
  • 25 Mai 2018, 19:00 Vineri

Descriere

CANICULA

de Antoaneta Zaharia

Data premierei: 7.06.2014 (Studio „Uțu Strugari”)

Durata spectacolului: 1h 15

Orice locuință este o lume în sine. Un univers „în mic”, cu legile sale – mai mult sau mai puțin scrise, mai degrabă instaurate și perpetutate, ca atare sau în oglindă. Această premisă odată stabilită, sintagma „o familie ca oricare alta” își pierde sensul. Ce se întâmplă dincolo de zidurile (fizice și non sau meta-fizice) ale oricărei case? Ce etichete i se mai potrivesc? Și, mai ales, ce etichetă alege fiecare să i se potrivească? Între familia – „celula de bază a societății” și familia – „micul infern” se întinde un drum plin de surprize și de capcane, un drum pe care textul Antoanetei Zaharia – Canicula – ne invită să-l parcurgem cu umor și curaj.

Actriță de teatru și film, scriitoare (Garsonieră în centru, ed. Polirom, 2006) și, nu în ultimul rând, dramaturg, spiritul ludic, pofta de viață, dar și, în egală măsură, o luciditate mușcătoare, definesc „marca” acestui artist plurivalent care este Antoaneta Zaharia. Cunoscută în special ca una dintre cele mai remarcabile prezențe ale teatrului românesc al anilor 2000 (câștigătoarea mai multor premii naționale de interpretare), Antoaneta Zaharia nu doar „face” teatru, ci îl și scrie. Este autoarea unor piese de teatru cum ar fi Ziua perfectă (premiul UNITER pentru cea mai bună piesă a anului), Jocul, Ziua în care nu s-a întâmplat nimic, Vă pupă piticul din Franța, Ciao, bella, Comedie cu desert etc.

Distribuția: Cătălin Ursu, Mirela Puia

Scenografia: Zsolt Fehervári

Video design: Lucian Matei

Light design: Florian Putere

Regia artistică: Miruna Radu

Regizor tehnic: Cristian Stana

Sufleor: Judit Reinhardt

Lumini: Grațian Popp

Sunet: Adrian Dimofte

Video: Eugen Obrad

Recuziter: Karoly Albert

Costumiere: Carla Pora – Stiassny, Veronica Gerstenengst

Coafură : Daniela Genig

Machiaj: Oana Orbulescu

Tehnic de scenă : Iosif Toth, Traian Oneț, Mariuis Crăciunesc, Adrian Todea, Vasile Bălașa, Iustin Răgman, Octavian Ștefan

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?