Spectacolul de teatru "Tinerețe Fără Bătrânețe și Viață Fără de Moarte"

Imagini

Informații

Data: 30 Iulie 2023, 21:00 Duminică
Locul:Timişoara, Piața Libertății
Evenimentele trecute
  • 29 Iulie 2023, 21:00 Sâmbătă
  • 28 Iulie 2023, 21:00 Vineri
  • 27 Iulie 2023, 21:00 Joi

Descriere

Spectacolul de teatru „Tinerețe Fără Bătrânețe și Viață Fără de Moarte” se joacă din nou, în Timișoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii
Organizat de Asociația Prin Banat, în cadrul proiectului cultural Cămine în mișcare.

„Tinerețe Fără Bătrânețe și Viață Fără de Moarte” este un spectacol de teatru cu marionete gigantice, muzică live și o distribuție formată din peste 50 de actori și figuranți. Având ca inspirație povestea omonimă culeasă de Petre Ispirescu în anul 1862, spectacolul redă o poveste a supranaturalului folcloric românesc, despre filosofia mitologică, nemurire, fericire, viață și moarte. De la personajele mitologice specifice basmelor românești, până la aranjamentul publicului, spectacolul reușește să pună în valoare cunoscutul basm românesc cu toate subînțelesurile sale, dar și să aducă în prim-plan importanța interpretării lui în contemporaneitate.

Spectacolul „Tinerețe Fără Bătrânețe și Viață Fără de Moarte”, regizat de Ovidiu Mihăiță, este unul dintre momentele principale ale Programului Cultural Timișoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii. Între 26-30 iulie 2023, de marți până duminică, începând cu ora 21:00, Piața Libertății din Timișoara se va transforma într-o lume a fantasticului.

Produs de Asociația Prin Banat, în colaborare cu compania de teatru independent Auăleu din Timișoara, spectacolul de teatru „Tinerețe Fără Bătrânețe și Viață Fără de Moarte” este prezentat în cadrul Cămine în mișcare, un proiect care face parte din Programului cultural național „Timișoara - Capitala Europeană a Culturii în 2023”, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte. Parteneri: Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș.

Accesul la spectacol se realizează pe bază de bilet. În total, pentru cele 6 reprezentații sunt disponibile 1500 de locuri (250 de locuri per reprezentație).

Vârsta minimă recomandată este de 4 ani+. Copiii cu vârsta cuprinsă între 4-12 ani beneficiază de un preț redus și vor fi însoțiți obligatoriu de un părinte sau un tutore legal, cu bilet de acces la preț întreg și valabil. Persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora au acces gratuit.

„Tinerețe Fără Bătrânețe și Viață Fără de Moarte” a avut premiera între 23 și 25 iulie 2021 și a fost o acțiune comună a proiectelor Cămine în mișcare x Centriphery, implementate de Asociația Prin Banat. Spectacolul a fost rezultatul colaborării artiștilor Ovidiu Mihăiță (Auăleu), Ciprian Tauciuc (pictor și butafor la Opera Națională Română din Timișoara), Conny Zenk (Austria - Festival der Regionen/RAD Performance), Lia Pfeiffer (director artistic Asociația Prin Banat/ Atelierul de pufoșenii), Livia Coloji (Balamuc/Gruni) și Xiri Tara Noir (Danemarca - Dansehallerne), alături de actori timișoreni și din țară, muzicieni și voluntari din cadrul comunității locale. În 2021, toate biletele la cele trei reprezentații ale spectacolului (având o capacitate totală de 600 de locuri) au fost epuizate înainte cu câteva zile de data premierei.

Despre Cămine în mișcare

Cămine în mișcare (Moving Fireplaces) este o platformă de explorare a fenomenului migrației ca o realitate din trecutul și prezentul Banatului și al Europei. Căminul este, prin excelență, un simbol al confortului, siguranței și căldurii unei case, iar documentarea poveștilor celor aflați pe drumuri, din diferite motive, reprezintă prezentul societății noastre și veritabile file de istorie pentru generațiile viitoare. Cămine în mișcare este implementat de Asociația Prin Banat.

Despre Centriphery

Centriphery este un proiect european, care oferă cetățenilor așa-numitei „periferii” o voce centrală în explorarea și transformarea narațiunilor și miturilor locale și îi încurajează să participe la recrearea identităților locale și a narațiunilor europene. Condus de Festival der Regionen (Austria), acest proiect european de anvergură s-a desfășurat între anii 2018-2022 și a reunit 8 parteneri: New Culture Foundation (Bulgaria), Dansehallerne (Danemarca), Espoo City Theatre (Finlanda), La Manufacture Collectif Contemporain (Franța), Rijeka 2020 - European Capital of Culture (Croația), Cultura Nova Festival (Țările de Jos), Walk & Talk (Insulele Azore, Portugalia) și Asociația Prin Banat (România).

 

marți, 25 iulie, ora 21:00

Bilete

 

miercuri, 26 iulie, ora 21:00

Bilete

 

joi, 27 iulie, ora 21:00

Bilete

 

vineri, 28 iulie, ora 21:00

Bilete

 

sâmbătă, 29 iulie, ora 21:00

Bilete

 

duminică, 30 iulie, ora 21:00

Bilete

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:

Pe Fest.ro, puteți adăuga propriile evenimente pentru a vă promova sau distribui publicului nostru. Pentru acest lucru, creați un cont personal și urmați acești pași: 1. Autentificați-vă sau înregistrați-vă pe platformă. 2. Accesați "Contul meu" și categoria "Pentru proprietar". 3. Completați formularul "Adaugă un eveniment nou" cu informațiile despre evenimentul dvs. 4. Adăugați o imagine relevantă pentru eveniment. 5. Revizuiți informațiile și publicați evenimentul. 6. Acesta va fi verificat de către echipa noastră înainte de a fi afișat pe site pentru toți utilizatorii. 7. După aprobare, acesta va fi vizibil pentru toți. 8. Oricând veți avea acces rapid și ușor pentru a gestiona și actualiza detaliile evenimentului în funcție de necesitățile dvs. Așteptăm cu interes evenimentele dvs. pe Fest.ro!

Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?