Spectacolul "Nopţi Albe"

Imagini

Informații

Data: 3 Februarie 2022, 19:00 Joi
Evenimentele trecute
  • 31 Octombrie 2020, 19:00 Sâmbătă
  • 13 Aprilie 2018, 19:00 Vineri
  • 20 Martie 2018, 19:00 Marți

Descriere

NOPŢI ALBE

adaptare după F.M. Dostoievski

Traducerea: Flavia Pantaleone

Adapatre pentru scenă: Stefano de Luca

Premiera: 4.09.2014 (Sala Mare)

Durata spectacolului: 1h 40

Nostalgia romantică a nopților albe ale Sankt Petersburgului adăpostește doi oameni: un tânăr care cu greu se desprinde de lumea lui interioară, și o fată singuratică, captivă în propria ei viață. Întâlnirile lor la granița dintre zi și noapte, destăinuirile pe care și le fac, sentimentele lor, asemănătoare aburului difuz al nopților albe stau în umbra unui al treilea – bărbatul care va despărți lumina de întuneric, cel care va face să pătrundă realitatea în inefabilul poveștii celor doi. Nopți albe păstrează delicatețea confesiunii într-o față a iubirii pur dostoievskiene, un filigran străbătut de singurătate, de vis, și de un umor gracil, fin, ca un zâmbet.

Nopți albe este o povestire scurtă de Feodor Mihailovici Dostoievski publicată pentru prima oară în 1848. A fost ecranizată în câteva rânduri.

Puțini scriitori au influențat literatura universală așa cum a făcut-o Feodor Mihailovici Dostoievski. Psihologia profundă, personajele imecabil conturate, atenta observație a celor mai ascunse contloane ale sufletului omenesc, setea de libertate a spiritului dar și continua căutare a marilor răspunsuri ale existenței umane au făcut din scrierile romancierului rus o sursă majoră de insporație pentru marii gânditori ai modernității, de la Friedrich Nietzsche la Sigmund Freud, Jean-Paul Sartre, Kafka sau Albert Camus. În prezent, cărțile celui ce considera că „Iadul este durerea de a nu mai putea iubi” sunt traduse în peste 170 de limbi din întreaga lume și stau la baza a numeroase spectacole de teatru și filme celebre.

Distribuția: Mădălina Ghițescu-Petre (Nastenka), Andrei Chifu (Visătorul), Matei Chioariu (Celălalt), Andrea Tokai (Bunica) Mirela Puia / Daniela Bostan (Fiokla)

Scenografia: Linda Riccardi
Light design: Lucian Moga

Regia artistică: Stefano de Luca

Regizor tehnic: Cristian Stana

Sufleor: Judit Reinhardt

Lumini: Alexandru Stănescu

Sunet/Video: Sebastian Hamburger

Recuziter: Karoly Albert

Costumiere: Veronica Gerstenengst, Felicia Puiu

Coafură : Daniela Genig

Machiaj: Andra Diac

Tehnic de scenă : Marius Crăciunesc, Iosif Toth, Traian Oneț, Vasile Bălașa, Iustin

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?