Spectacolul "Scene dintr-o căsnicie"

Imagini

Informații

Data: 7 Aprilie 2022, 19:00 Joi
Evenimentele trecute
  • 19 Februarie 2020, 19:00 Miercuri
  • 20 Septembrie 2019, 19:00 Vineri
  • 15 Septembrie 2019, 19:00 Duminică

Descriere

SCENE DINTR-O CĂSNICIE

de Ingmar Bergman

Traducerea: Carmen Vioreanu

Data premierei: 12.03.2016 (Sala 2)
Durata spectacolului: 2h30

Spectacol recomandat persoanelor peste 16 ani

Johan și Marianne ar putea figura pe coperta oricărei reviste de life style: sunt căsătoriți de zece ani, au doi copii reușiți, cariere înfloritoare, un cerc de prieteni care îi găsesc interesanți, spirituali și de încredere. Dar cuplul perfect e în deplină destrămare, corodat de frică, nesiguranță, neînțelegere și confuzie. O căsnicie distrusă, da, dar nu o dragoste distrusă.

Celebrul cineast Ingmar Bergman cercetează în Scene dintr-o căsnicie mecanismele vieții de cuplu, suprapunerile și idiosincraziile create de „familie” și „iubire” – acești doi termeni cărora societatea se încăpățânează să le impună sinonimia. Scene dintr-o căsnicie este o radiografie lucidă, descifrată pas cu pas de însuși agonizantul cuplu. Și ce remediu poate fi mai bun decât adevărul?

Ingmar Bergman (1918 – 2007) este un om de teatru și film suedez. Ca regizor, a influențat major cinematografia secolului al XX-lea prin numeroase filme dintre care amintim A șaptea pecete, Fragii sălbatici, Persona, Strigăte și șoapte, Fanny și Alexander etc. A făcut filme de televiziune (Scene dintr-o căsnicie fiind probabil titlul cel mai cunoscut), a scris scenarii și a regizat spectacole de teatru (de altfel, Bergman a fost, între 1963 și 1966, directorul Teatrului Regal din Stockholm).

Filmele sale au fost recompensate cu cele mai importante premii: Premiul Special al Juriului la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, Premiul „Ursul de aur” la Festivalul Internațional de la Berlin, Premiul Special al Festivalului de Film de la Veneția, Premiul European de Film, mai multe Premii Oscar (pentru cel mai bun film străin, pentru imagine, pentru decoruri și pentru costume).

Distribuția: Claudia Ieremia (Marianne), Alina Ilea (Marianne), Ion Rizea (Johan)

Scenografia: Iuliana Vîlsan
Light design: Lucian Moga

Regia: Radu Jude

Regizor tehnic: Anna Ilyes
Sufleor: Judit Reinhardt
Lumini: Alexandru Stănescu
Sunet: Eugen Obrad
Costumiere: Carla Pora-Stiassny, Lavinia Ghiban
Recuziteri: Albert Károly, Alin Tofan
Machiaj: Andra Diac
Coafură: Lucian Mătieș
Tehnic de scenă: Ioan Bârzovan, Marcel Iovin, Nicolae Lăcătaș, Nicolae Artiudean, Daniel Cinciliș, Vlad Guțu, Marian Lățescu

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?