Spectacolul "Sigur nu Godot!" după Matei Vișniec

Imagini

Informații

Data: 18 Octombrie 2021, 18:00 Luni

Descriere

Teatrul Studențesc Thespis – CCS Timișoara prezintă ultimul spectacol fizic din festivalul Teatru pe pâine, ce a cuprins ateliere și spectacole on-line și on-site:
”Sigur nu Godot!” după Matei Vișniec,
jucat în aer liber, în curtea interioară a Casei de Cultură a Studenților. Luni, la ora 18.
Spectacolul, montat după ”Ultimul Godot” al lui Matei Vişniec, este prezentat ca o dezbatere între dramaturg şi personaj despre soarta teatrului şi condiţia actorului, precum și a lumii prezente.
Intriga porneşte de la întâlnirea în afara teatrului, proprie teatrului post-modern, dintre dramaturg şi personajul său, ambii nemaiavând acces în teatru, unul (Godot) pentru că, deşi aşteptat, nu i-a fost scris să apară pe scenă, iar celălalt (Beckett), pentru că fiind singur în sală, actorii nu au mai vrut să joace pentru un singur spectator. “Teatrul a murit!” declamă unul dintre ei. Actual? Să ne gândim la dictatura internetului, a facebook-ului, la torente şi filme on-line, şi la rarefierea prezenţei spectatorilor în sălile de teatru o dată cu apariţia lor, ca să nu amintim de C-word… Şi totuşi, prin reluarea replicii celei mai banale cu care începe piesa “Aşteptându-l pe Godot” (piesa originală a lui Beckett, de la care a pornit ideea textului lui Vişniec), se sugerează că teatrul se reînfiinţează pe sine, scriitorul şi propriul personaj devenind, la rândul lor, personaje, speranţa rămânând, teatrul regăsindu-şi întotdeauna puterea de a se reinventa şi de a trăi, în condiţiile cele mai neprielnice...

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?