Spectacolul "Timișoara. Capăt de linie"

Imagini

Informații

Data: 8 Noiembrie 2019, 20:00 Vineri
Evenimentele trecute
  • 24 Martie 2019, 19:00 Duminică
  • 22 Februarie 2019, 19:00 Vineri
  • 1 Februarie 2019, 19:00 Vineri

Descriere

TIMIȘOARA. CAPĂT DE LINIE  de Peca Ștefan

Spectacol realizat în cadrul proiectului DESPRE ROMÂNIA NUMAI DE BINE,
finanțat prin Programul Centenar al Ministerului Culturii și Identității Naționale

Distribuția
MATEI CHIOARIU
ALINA ILEA
JASMINA MITRICI
MIRELA PUIA
FLAVIUS RETEA
ALINA SPIRIDON
CĂTĂLIN URSU


Scenografia TUDOR PRODAN
Video design CINTY IONESCU
Coregrafia SILVIA CĂLIN
Muzica FLAVIUS RETEA
Light design LUCIAN MOGA
Sculptură EMIL BEJENARU

Regia artistică ANA MĂRGINEANU
Proiectul Despre România numai de bine finalizează demersul omonim, dezvoltat de-a lungul a exact 10 ani de doi artiști ale căror cariere excepționale s-au intersectat și au dus la o cercetare mai puțin convențională. Dramaturgul Peca Ștefan și regizoarea Ana Mărgineanu și-au propus să refacă harta României într-o geografie imaginară („o hartă emoțională”, după cum formulează regizoarea), punând în balanța niciodată în echilibru perfect, identitatea personală și cea locală a cinci orașe din cinci mari provincii românești. Astfel, cei doi artiști au creat până acum spectacolele Povești adevărate, complet inventate, despre Baia Mare (2008), Cinci minute miraculoase în Piatra Neamț (2009), Târgoviște de jucărie (2011) și Sfântul din Sfântu Gheorghe (2014), compuse din amintiri, prime impresii, legende locale, „aerul locului” și spiritul lui. Primul titlu (titlu provizoriu) pe care Peca Ștefan l-a propus pentru spectacolul al cărui personaj principal este orașul Timișoara a fost Toate drumurile duc la Timișoara – pentru că asta a fost prima lui „primă impresie”, în cele două săptămâni petrecute alături de oamenii pe care i-a întâlnit aici, într-o cercetare laborioasă în care a încercat să străbată orașul pe verticală, în toate straturile sale, și pe orizontală, cu toate întinderile lui de așezare de la șes.
În concluzie, nu întâmplător, toate drumurile celor 10 ani de Despre România numai de bine s-au întâlnit la Timișoara, într-un spectacol generos – Timișoara. Capăt de linie și în cel mai ofertant moment cu putință, căci Anul Centenar este, dacă nu mai mult de atât, un necesar moment de reflecție, o necesară oglindă în care să ne privim ca individualități, dar și ca parte a unui organism social – viu, în evoluție, sau măcar în permanentă transformare.


Spectacolul Timișoara. Capăt de linie, alături de expoziția de fotografie care îl însoțește, face parte din proiectul Teatrului Național, Despre România numai de bine, finanțat prin Programul Centenar al Ministerului Culturii și Identității Naționale.

 

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?